Chinolinegeel is een gele kleurstof.

In levensmiddelen is het gebruik toegestaan onder E-nummer E104. De ADI bedraagt tot 10 mg per kg lichaamsgewicht; echter per 1 juni 2013 wordt deze ADI teruggebracht tot 0,5 mg/kg.Verordening (EU) Nr. 232/2012 van 16 maart 2012. Publicatieblad L78 van 17 maart 2012. Gearchiveerd op 2 juli 2019. Chinolinegeel behoort tot de additieven waarvan de Britse voedingsautoriteit in september 2007 aangaf dat het verminderen van het gebruik hiervan, wanneer het gebruikt wordt in combinatie met het conserveermiddel benzoëzuur, bij hyperactieve kinderen mogelijk enig positief effect kan hebben.Agency revises advice on certain artificial colours

In cosmetica wordt het gebruikt onder INCI-code CI47005.

Categorie:Voedingskleurstof Categorie:Cosmetica-ingrediënt Categorie:Chinoline Categorie:Cyclisch enon Categorie:Polycyclische verbinding Categorie:Sulfonaat Categorie:Natriumzout Categorie:Fenon